Curs valutar
 • EUR
  20.0616
  0%
 • USD
  17.3513
  0%
 • RUB
  0.2415
  0%
 • RON
  4.0528
  0%
 • UAH
  0.6587
  0%

Doi primari și un consilier local, vizați în rapoartele ANI. Unul a luat în chirie un automobil de la firma soției

23 Sept. 2021, 16:48
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
23 Sept. 2021, 16:48 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Autoritatea Națională de Integritate a constatat alte trei încălcări în care sunt vizați doi primari și un consilier local. Astfel, au fost admise două incompatibilități de funcție și un conflict de interese cu firma soției cu care au fost realizate achiziții în valoare totală de peste 100 de mii de lei.

Conflictul de interese a fost admis de către primarul localității Lozova din raionul Strășeni.

„Acesta a devenit subiect de control, după ce Autoritatea a fost sesizată despre un posibil conflict de interese între primar și firma soției. Inspectorul de integritate a stabilit că primarul a arendat un automobil de model Hyundai Tucson de la firma soției. În acest sens, în decembrie 2019, a încheiat un contract în valoare de 20 de mii de lei pentru achiziționarea serviciilor transport în scop de serviciu. Totodată, inspectorul a mai descoperit că între primărie și această firmă existau colaborări de mai mulți ani. Subiectul a obținut mandatul de primar în anul 2015, iar din 2016, timp de 3 ani, acesta a realizat mai multe achiziții de la firma soției. Deși, acțiunile au fost exprimate verbal, inspectorul a reușit să obțină facturile fiscale și ordine de plată, care confirmă tranzacțiile în valoarea totală de aproximativ 100 de mii de lei dintre primărie și firma respectivă”, anunță ANI.

Primarul a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere, motivând că între primărie și firmă au existat întodeauna colaborări, indiferent de cine a deținut mandatul de primar în localitate.

Și primarul comunei Braniște din raionul Râșcani a fost vizat în cadrul unui control. Acesta a deținut și funcția de conducător a unei gospodării țărănești în timp ce își exercita mandatul de primar.  

„Deși, a avut termenul legat de 30 de zile de la accederea în funcția de demnitate publică pentru a renunța la funcția incompatibilă, primarul nu a intreprins nicio o acțiune în acest sens. Mai mult decât atât, această firmă nu și-a suspendat activitatea, iar subiectul continuă să figureze în calitate de conducător. De menționat că subiectul a  devenit primar în noiembrie 2019. Totodată, în cadrul controlului, inspectorul de integritate a stabilit și eventuale încălcări de ordin penal, fapt pentru care a fost sesizată Procuratura Generală”, se mai arată în comunicat.

În incompatibilitate de funcție se află și un consilier local din satul Vișiniovca, raionul Cantemir. Din anul 2019 până în prezent, concomitent cu mandatul de ales local, deține și funcția de șofer în cadrul primăriei.

Dacă actele de constatare vor rămâne definitive în instanța de judecată, toți cei trei subiecți riscă să își piardă funcțiile actuale și să nu mai poată accede într-o funcție publică sau de demnitate publică timp de 3 ani.

Realitatea Live

17 Oct. 2021, 21:05
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
17 Oct. 2021, 21:05 // Life //  Realitatea.md

Solista Cleopatra Stratan a dat lovitura cu piesa „Ghiță”, care, de altfel, i-a adus și un binemeritat loc în Cartea Recordurilor. Dar, mai înregistrează un record privind tariful, la categoria ei de vârstă. Reporterii impact.ro au aflat de la organizatorii de spectacole că onorariul Cleopatrei Stratan este cât al celebrului său tată Pavel Stratan, și al soțului ei Edward Sanda, la un loc. În plus, artista mai bagă la pușculiță și banii încasați din reclame, pe conturile sociale, de ordinul miilor de euro.

Cleopatra Stratan câștigă între 4.500 și 5.000 de euro, la un concert de 35 de minute

Micuța, cu bucle, ochelari și rochiță roșie cu buline, continuă și acum, la mai bine de 15 ani de la lansarea hit-ului „Ghiță”, să aibă un onorariu de invidiat:

„Cleopatra Stratan câștigă între 4.500 și 5.000 de euro, la un concert de 35 de minute, mult mai mult decât tatăl ei, Pavel Stratan, care are un tarif de 2.500 de euro, pentru un recital. Iar soțul ei, Edward Sanda, ia aproximativ 1.500 de euro, pentru un spectacol de 45 de minunte.

Cleopatra este foarte iubită, a revenit pe scenă, acum 2-3 ani, cu piese de dragoste, care au prins la public, în plus, o țară întreagă îi știe piesa „Ghiță”, pe care continuă să o interpreteze pe scenă”, a declarat un vestit organizator de spectacole.

 Cleopatra câștigă mii de euro anual și din reclamele la haine și la alimente

Acum, în pandemie, când spectacolele s-au mai rărit, solista câștigă bani frumoși și din promovarea unor articole vestimentare sau a unor produse alimentare, pe conturile ei sociale:

„În această perioadă, ne-am soluționat într-un fel activitatea prin online și colaborări cu brand-uri de peste tot. Am promovat mai multe produse, de la make-up și haine până la produse alimentare”, a declarat Cleopatra Stratan.

Cleopatra Stratan, despre soțul ei, Edward Sanda: Nu suntem geloși, suntem artiști amândoi

Cleopatra Stratan și Edward Sanda s-au căsătorit în acest an. Ea a dezvăluit că nu sunt geloși, când fiecare colaborează cu altcineva, pe plan muzical:

„Edi este omul perfect pentru mine și caracterul meu, noi fiind compatibili în absolut orice! Nu suntem geloși, suntem artiști amândoi și știm că este vorba de munca noastră atunci când colaborăm cu alți artiști, fete sau băieți. El i-a compus fratelui meu o piesă. Cezar si Edi se înțeleg de minune și nu doar pe plan muzical, ci și personal. Se joacă împreună, se sfătuiesc și sunt extrem de compatibili”.

Păstrează și acum rochița roșie cu buline, din videoclipul „Ghiță”

Cleopatra Stratan păstrează și acum în șifonier rochița care i-a purtat noroc la debutul muzical. Ea a povestit cu nostalgie despre acea ținută de scenă:

„Am păstrat rochița și chiar m-am gândit că, dacă voi avea o fetiță, cu siguranță o va purta și ea. Partea bună este că mai am încă alte patru rochițe, de când eram mică, pe care le-am păstrat! Rochia din piesa „Ghiță” am ales-o eu, înainte de videclip, dintr-un magazin, iar pornind de la ea au creat întreaga imagine. Dar, mai am și două păpuși, acasă, realizate după chipul meu. S-au vândut rapid, la acea vreme. Sincer, nu știu câte păpuși s-au dat, în total”.

Numele Cleopatrei Stratan figurează și în Cartea Recordurilor

Cleopatra Stratan a înregistrat, la debutul muzical, pe când era doar o mogâldeață, performanțe greu de egalat, numele artistei figurând la loc de cinste și în Cartea Recordurilor, la categoriile: „Cea mai tânără interpretă care a înregistrat un album”, „Cea mai tânără interpretă într-un concert „live”, „Cea mai bine plătită artistă tânără” (10.000 euro pentru o singură melodie – bani donaţi public, în scopuri caritabile), „Cel mai tânăr interpret care a primit trei premii MTV”, „Cea mai tânără interpretă care a înregistrat un „hit” naţional (o piesă situată pe locul 1 în topuri naţionale).

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie